dinsdag 9 juni 2009

Timex, terug van weggeweest?

Timex, "24-hours watch", jaren '70.

De ontwerpen in de stijl van Timex ("only $ 9,95") blijken tijdloos. In Amerika is er een "heruitgave" op de markt gekomen in de stijl van de "1940s", zo zegt men zelf, "the face is strategically distressed to appear worn with time and features a contrasting bright red second hand." Ik moet zeggen een leuk Militairy-achtig model, met dito NATO-band en een wijzerplaat lijkend op de Timex hierboven afgebeeld. Daar zit 'm de reden om niet tot aanschaf over te gaan niet in. Die zit 'm in het feit dat 'ie ... op batterijen draait. Gemiste kans dus om mensen die besluiten iets visuels moois aan te schaffen ook het genot van een mechanisch uurwerk kado te doen. Buiten de gemiste kans voor het milieu overigens. Blijkbaar was dat te veel gevraagd voor 150 dollar.

Behoefte aan vertrouwd design en ouderwetse merken in opkomst? Inderdaad. Dit schijnt door de recessie te komen: een hang naar het "oude vertrouwde". In dit geval gaat het gelukkig gepaard met goede smaak. Op het batterijtje na dan natuurlijk.

Interesse in een nieuwe oude Timex? http://www.jcrew.com/AST/Browse/MensBrowse/Men_Feature_Assortment/NewArrivals/accessories/PRDOVR~10884/99101631515/10884.jsp


Timex, jaren '80.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten