dinsdag 2 juni 2009

Seiko, iets bijzonder(s) normaal.

Seiko Skyliner, 6220-7990, 1965

Een Seiko 6602-8050, jaren '70.

Sommige dingen waren of zijn zo gewoon, dat je de waarde er niet direct van zag of ziet. Zeg maar zoiets als het "grindpad van mijn vader" en "we kochten zoethout voor een cent". Om heel veel polsen in de wereld zit een Seiko horloge. Ik durf te beweren dat iedereen die dit leest, ooit een Seiko heeft gehad. Laat het me weten als het niet zo is. Een legendarisch merk. In 1881 begonnen en nu nog steeds geleid door de achterkleinzoon van de oprichter. Nog steeds, ook bij Vintage-liefhebbers, gewilde horloges. Vooral voor een mooie vintage "duiker" moet je flink wat betalen tegenwoordig.


Toyota kwam een aantal jaren geleden met de hybride-auto. Geinig. Seiko kwam in 1988 al met een hybride-horloge; de Kinetic. Een automaat die de energie die het teveel heeft opslaat in een klein accu'tje. Kom er maar op. Als Toyota geen Japanner was geweest, was deze plagiaat zeker aanleiding geweest voor WO-3.


Kijk nog eens in de kast en mocht je er één vinden: draai hem nog eens op, koop een mooie band en laat het horloge schoonmaken door een goede horlogemaker. Ik weet zeker dat jij er blij van wordt, de horlogemaker en het milieu. Soms ben je zo druk op zoek naar het geluk, dat je vergeet in je nachtkastje te kijken. Of er naast...

2 opmerkingen:

  1. prachtig, ik ben ook aangestoken en heb nu een klassieke duiker 6309-729A pepsi helemaal origineel en een chronograaf 6139-7070 ( blauwe dial ), ook helemaal origineel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig geschreven Frank, en helemaal waar.
    Wellicht is deze Seiko het begin van een Seiko collectie?

    BeantwoordenVerwijderen